Logga in

LAKSHMI´s Produkter är Eko-CERTIFIERADE

Detta är en garanti som säkerställer att LAKSHMI bara använder råvaror av naturligt ursprung och med minsta möjliga miljöpåverkan för att skydda vår miljö och vår hälsa. Lakshmi använder naturliga ingredienser som hämtas från växter som odlas biodynamiskt eller växer vilt; som exempelvis floralvatten från aromatiska blommor, mycket hudvänliga vegetabiliska emulatorer, kallpressade oljor och 100% rena eteriska oljor

Högsta kvalitet i total harmoni med naturen

Vår strävan är att använda ekologiska råvaror som inte stör den känsliga balansen mellan människa och natur. Det är vår övertygelse att vi i framtiden kommer att få betala konsekvenserna om vi bryter mot naturens lagar. Lakshmi är emot genetisk manipulation och använder endast icke-transgena komponenter. Lakshmí´s färdiga produkter och enskilda komponenter är inte testade på djur och innehåller inte animaliska ämnen. Våra förpackningar innehåller inte PVC. Lakshmi väljer att använda glas eller återvinningsbar plast. Det papper som används av Lakshmi, produceras av FSC-certifierade skogar, som förvaltas efter en rigoröst miljömässig, social och ekonomisk standard. Vi vill bidra till att skydda skogen, de är en förlängning av våra lungor!

INNEHÅLLER


- Naturliga dofter som erhållits från växtsynergi, eteriska oljor och naturliga vegetabiliska extrakt
- Växter från biodynamiska, ekologiska odlingar och vilda växter
- Konserveringsmedel godkända av AIAB certifieringsorgan
- 100% rena och naturliga eteriska oljor
- Kallpressad vegetabiliska oljor

VARFÖR CERTIFIERAD HUDVÅRD?


För oss är det självklart att erbjuda naturliga, mer koncentrerade och effektiva produkter. En produkt baserad på naturliga ingredienser tas lättare upp av vår kropp.

- Förpackningar FSC-certifierade, återvinningsbara

- VEGANOK
- Nickeltestade
- Certifierade med AIAB
 

INNEHÅLLER INTE


- PEG´s 
- Silikoner
- Akrylater
- EDTA, BHT, BHA, PPG
- Organiska halogenföreningar
- Parabener
- Isomethylisothiazolinone
- Petroleumprodukter
- Natrium lauryl sulfat (NLS eller SLS)
- Syntetiska färger
- Animaliskt ingredienser
- Kemiska konserveringsmedel