Logga in

AROMA MASSAGE

Känslig, intuitiv beröringsmassage med eteriska oljor, med inslag av yoga stretch.
Denna massage är känslig, intuitiv och ökar Sattva. S k sattvisk beröring är kärleksfull, lätt, mjuk och långsam och skapar ett tillstånd av harmoni och flexibilitet. Passar bra som första behandling för att öppna upp för Prana som står för ”förändring i livet”.

Tid: 75-90 min.
KursAyurveda SPA-Terapeut kropp (AMT)
 

ABHYANGA

Massage teknik inspirerad från Kerala - den perfekta behandlingen för att motverka kroppens åldringsprocesser och ger en total känsla av välbefinnande. Varma oljor och ett brett utbud av massagegrepp hjälper till att återställa balans och harmoni.
Det stärker immunsystemet, avgiftande av huden, kroppen, blodet, njurer, matsmältnings och leverfunktioner. En ren njutning för hela kroppen.
Tid: 60-90 min.
Kurs: Ayurveda Massage Terapeut  (AMT)
Se produkterna här

SHIRODARA

Oljeström i pannan. 
En oslagbar ayurvedisk anti-stressbehandling med Shiro-Abhyanga (huvudmassage) som utförs med en örtbaserad, närande aromatisk olja (Kaivalya) från LAKSHMI samt ca 20 min oljeström i pannan med ljummen sesamolja.
Oljan kan med fördel sitta kvar i håret (1 timma – 1 dygn). Den har en mycket närande effekt på hår och hårbotten samt en lugnande effekt på sinnet.
Kunden får med sig oljan hem som hon kan använda för kroppsmassage hemma.
Efter avslutad behandling får kunden ett personligt anpassat kurprogram för
hemmabruk.
Tid: 60-90min.
Kurs: Ayurveda Massage Terapeut (AMT)

RATNA ABHYANGA

Helkroppsmassage med eteriska oljor och energiladdade laserkristaller
Ratna Abhyanga är en ayurvedisk helkropps-massage utformad på Benares Universitetet i Indien. Denna helt unika behandling för kropp, själ och sinne syftar till att balansera och stärka hela energiflödet i och mellan kroppens alla system. Med hjälp av de energiladdade laserkristallerna stimuleras de s k marmapunk-terna (se ”Marma Face Lift Massage”). Kristallerna har utvecklats under lång tid i jordens inre och ackumulerat ursprunglig koncentrerad energi. Vid massage frigörs kristallens energi och ger näring till kroppens egen energi.

Tid: 90+ min.
Kurs: Kropp - mage, ben, fötter.
Se produkterna här

HUKKA - Täljstensmassage

Hotstone, massage med heta stenar, stone swedana.
En underbar massage och värme-behandling med varma stenar och doftande aromatiska oljor. Behandlingen inleds med en njutningsfylld indisk skalp- & hårbottenmassage med oljor anpassade efter kundens konstitution. Under tiden som kunden ligger på varma aromatiskt preparerade stenar utförs massage med lena, sköna stenar från Finland.

Tid: 75+ min.
Kurs: Ayurveda Massage Terapeut (AMT)
 

PINDA SWEDA

Massage/stämpling av kroppen med heta örtpåsar + massage och ev. inpackning m örter.
Det finns flera varianter av Pinda Sweda, Podi Kizhiri: örtstämpling och Navara Kizhiri med kokt ris som du använder i stämplarna. Vi fokuserar på örtstämpling med het olja, 120 grader. Örtstämplingsmassage lindrar värk och spänningar i leder och muskulatur.

Tid: 60 min.
Kurs: Ayurveda Massage Terapeut (AMT).

MARMA BEHANDLING

Extremt avslappnande och djupt avstressande behandling
Marmapunkt-massage inkluderar även energipunkter vars motsvarande körtel stimuleras till att producera hormoner som reglerar kroppsfunktioner och känslor. På detta sätt verkar marmapunkt-massagen som ett kommunikationscenter mellan kropp, själ och sinne. Marma-massage ger därför inte bara en kroppslig effekt utan frambringar även en fantastisk känsla av välbefinnande.

Tid: 60-90
Kurs: Ayurveda SPA-Terapeut, kropp (AMT)

KUNDALINI

Massage för att stimulera och harmonisera din vitala energi.
Syftet med denna behandling och massage är att stimulera och harmonisera den vitala energin som sprids/flödar längs ryggraden. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att ge avspänning till musklerna nära ryggraden, eftersom detta bidrar till att förbereda/stimulera den centrala och viktiga prana energikanalen, sushumna,  där kundalini flödar uppåt längs ryggraden.

Tid: -
Kurs: Italien, Lakshmi Academy

TIBETANSK KLANG - MASSAGE

Behandling med harmoniskt ljud från olika klangskålar från Tibet.
Alla levande varelser har en egen svängnings-frekvens, alla organ likaså, naturen och jorden har en egen samplingsfrekvens kallat Schumann resonansen som i urminnes tider legat på ca 8 hz. Det är känt att musik kan dämpa känslorna, eliminera och balansera negativa sinnesstämningar. Ljud kan återställa och vitalisera kroppens organ och balans. Klangskåls-behandlingen utförs med olika skålar som vibrerar i olika frekvenser, en behandling som sätter igång en djup transformering på cellnivå.

Tid: -
Kurs: Italien, Lakshmi Academy

SWEDANA ÅNGBAD

Ångbad. Detox behandling extra kraftfull. Mycket effektiv vid anti-celluliter behandlingar.
Ayurveda är ångbad en av de viktigaste behandlingarna i Pancha Karma.
Huvudsyftet är att utvidga kroppskanalerna (shrotas) för att eliminera ama (toxiner) från kroppsvävnaden. När kanalerna vidgas produceras svettning på ett naturligt sätt; värme balanserar också Vata och Kapha, minskar kroppsstelhet, tröghet och trötthet. Vattenångan fungerar som smörjning till cellerna och underlättar de många processer som cellerna aktiverar vid kraftigt ökad värme och svettning.

Swedana används med fördel tillsammans med Lakshmi Garshan Dren/Slim/Tonic leror då dessa förstärker svettingen och kroppens avgiftning. min.
KursKropp detox
Tid: 10-20 min

CHAKRA BALANS

Boka chakra-balans tillsammans med din vanliga behandling på en Lakshmi salong.
Du får extra behandling av utvald chakra, med början på det 4:e. 15-20 min extra tid.
Behandlingen består av kristall-massage med speciella chakra oljor. Du får också ta del av viktiga dofter, färger och balanserande produkter för 1 st chakra / behandling.
Dessutom kan du följa @vänliga_villan och Tanja Dyredand på Youtube där du får lära dig yoga och meditationer och olika hemma behandlingar. 
Läs Lars Olsson blogg om varför Chakra är så viktiga på Lars Blogg

Läs mer om konceptet här
KursChakra Balans
Tid: 15-20 min Extra tid.

CHAKRA BALANS

Boka chakra-balans hos Emma Haglund och Balance By Emma (Foto Emma Haglund)