Logga in
ekologisk hårvård

Ny uppdaterad hårserie
17 oktober 2019

Hårserien togs först bort under 2019, men efter stora protester på gatorna. Folk demonstrerade vilt, eller ja lite överdrivet.

Men vi är glada nu att se en uppdaterad hårserie, tyvärr försvinner några produkter, Kaivalyan som var en utmärkt produkt.
Framför allt är det hårschampo produkterna som är omformulerade. 

Vi ser många nya eko-vänliga med ocskå innovativa tensider som ger schampona mycket bättre egenskaper och tar upp kampen med de mer konventionella produkterna.
Garanterad silikon och plast fria:

Natriumkokosulfat + Coco-betain: en blandning av ytaktiva ämnen som är särskilt lämpliga för formulering i "ekovänliga" produkter, bestående av natriumkokosulfat härrörande från kokosnötsolja ( mer delikat och mindre irriterande än alla andra sulfater), med en hög tvätt- och skumkraft tillsammans med Coco-betaine (en beta-betaine utvunnen ur kokosnöt), som är biologiskt nedbrytbart och har en utmärkt skumkraft även i hårt vatten. Det är särskilt hudvänligt och fungerar som konditionerande ytaktivt medel, vilket lindrar eventuella irriterande effekter orsakade av andra kraftfulla ytaktiva medel. Sammantaget förbättrar det skumets kvalitet och gör formuleringen mer skonsam.

Decylglukosid: icke-joniskt ytaktivt medel utvunnen ur kokosnötolja. Mycket mild och med god hudkompatibilitet, lämplig även för känslig hud och barn; miljövänligt och biologiskt nedbrytbart.

Cocamidopropyl betaine: ytaktivt medel av vegetabiliskt ursprung, härrörande från sockerbetor. Den rengör hårbotten på ett skonsamt sätt och lämnar den mjuk och elastisk. Cocamidopropyl Betaine är ett ytaktivt medel som passar alla rengöringsprodukter, även de för specifikt känslig hud och hårbotten. Som alla amfotära ytaktiva ämnen har Cocamidopropyl Betaine hårkonditioneringsegenskaper.

Coco Glucoside: co-surfaktant (understödjande tensid) härrörande från kokosnötolja. Mycket känslig och med god hudkompatibilitet, lämplig även för känslig hud och barn; den återställer hudens hydrolipidfilm, den är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar.

Läs mer på vår hemsida