Logga in

HUVUDINGREDIENSER

LIPOSOMER

 
Alla LAKSHMI’s krämer innehåller växtliposomer. Liposomer är fosfolipider som har en stor likhet med huden och en mycket liten molekylstruktur. Detta möjliggör för liposomerna att transportera fukt och näringsämnen till de djupare hudlagren där bildandet av rynkor samt fuktförlust motverkas. De är speciellt effektiva mot rynkor och extra torr och livlös hud

AYURVEDA EXTRAKT


LAKSHMI följer den värdefulla och tusentals år gamla visdomen ifrån Ayurveda, om hur man processar sesamolja, hur man använder traditionella och klassiska ayurveda örter som shatavari, aswagandha, haritaki och guto kola mm. Lakshmi´s produkter är anpassade för doshorna vata,pitta och kapha för att skapa en inre balans som är grunden för all hälsa och skönhet.

GLYCERIN ÖRTEXTRAKT


LAKSHMI är det första företaget i Italien att introducera ekologiska glycerin extrakt av örter och växter. Den annars vanlig standarden i Europa är att använda syntetiskt propylenglykol. Vilda samt ekologiskt odlade växter är fyllda av livskraft som bevaras tack vare glycerinextrakten

BIOSOMER - EXKTRAKT


Vi använder "total-extrakt”, vetenskapligt kallat biosomer. Biosomer är växtextrakt där de aktiva och icke-aktiva delarna är bevarade. Generellt utvinns bara de aktiva komponenterna i en växt för att användas i kosmetiska produkter. När den känsliga balansen mellan aktiva och icke-aktiva komponenter bryts, bygger effektiviteten inte längre på harmoni vilket leder till att obehagliga biverkningar kan uppstå.

RENA ETERISKA OLJOR


För att ge produkterna angenäma dofter använder vi eteriska oljor av högsta kvalitet, 100% rena och naturliga, framställda under lågtrycks-destillation för att bevara växterna livsenergi – prana. Certifierade aktiva ingredienser. Lakshmi använder de nya moderna naturliga och högpresterande aktiva råvarorna, eko-certifierade, framtagna med hjälp av banbrytande vetenskaplig forskning på vegetabiliska växter ifrån världens alla hörn. Lakshmi använder nya biopolymer-föreningar (kombination av flera växter som understödjer varann) som gör produkterna utomordentligt effektiva och i total respekt för miljön.

NATUTRLIGA FÄRGÄMNEN


Den smakfulla färgen på våra produkter kommer uteslutande från de olika växtextrakten och eteriska oljorna som vi använder såsom gurkmeja, henna, aloe vera m.fl. Pga av detta kan färgvariationer förekomma. I make-up serien använder vi bara naturliga färgpigment som titandioxid, järnoxid, zinkvit (så kallad “mineral make”).

SYNERGIER


Effektiviteten hos våra produkter beror bland annat på synergier (kombinerade effekter) av växter, eteriska oljor och vegetabiliska oljor. En unik synergi-effekt uppstår när en komponent förstärks av flera liknande råvaror med kompletterande verkan

CERTIFIERADE KONSERVERINGSMEDEL


Konserveringsmedel är mycker viktiga då de bevarar produkterna intakta. Produkter som innehåller vatten bryts snabbt ner av biologiska processer. Lakshmi har under åren använt sig av flera olika naturliga konserveringsmedel som grapefruktkärnsextrakt, soja glycerin, vitamin A,C,E och eteriska oljor som alla är fria från negativa biverkningar. Våra idag ekologiskt certifierade produkter möjliggör användandet av endast certifierade konserveringsmedel.

VEGETABILISKA OLJOR


Alla växtoljor vi använder som t ex sesamolja, argan olja och jojobaolja, är kallpressade, vilket gör att de behåller alla positiva egenskaper. LAKSHMI använder inget animaliskt fett och inga petroleumbaserade oljor eftersom de inte kan tas upp till fullo av vår hud. Många växtoljor extraheras med kemiska lösningsmedel som blir kvar i oljorna även efter att de “renats”. Det är också vanligt att växtoljorna varmpressas. Bägge metoderna är inte bra för de skadar de känsliga oljornas kemiska struktur.

NATURLIGA FUKTGIVARE


Den ”naturligt fuktgivande faktorn” (på engelska nmf) som är är vanlig i kosmetika är oftast inte naturlig. LAKSHMI däremot använder 100% naturliga, förstklassiga fuktgivare, som t. ex. aloe-vera juice, mjölksyra (mild AHA), eko-vegetabilisk glycerin, växtslem från malva (sylvestris) och läkemalva. Lakshmi´s produkter har samma pH som din hud, moa ca 5,5.

FRIA FRÅN MINERALOLJOR


LAKSHMI produkter innehåller inga mineraloljor, paraffin eller siliko­ner. Produkterna är istället mycket rika på kallpressade växtoljor såsom t ex jojoba, shea smör, arganolja mm. Inga ingredienser som är testade på djur används och vi är emot genmanipulation (GMO). Du kan sätta till 1 droppe eterisk olja som ros, neroli, jasmin beroende på din hudtyp. Välj eteriska oljor som du dras till och får dig må bra. Du kan droppa några få droppar av eterisk olja direkt i din favorit rengöring, toner, dusch gel eller massage olja. Du kan också förstärka din crème, serum, peeling eller mask precis innan du applicerar den, med 1 dr eterisk olja.