Finns inte så många i lager.
Du har lagt till en vara i kundvagnen!
Logga in
Ice Gel  ekologisk hudvård

Ice Gel


Uppfriskande och revitaliserande gel för trötta, tunga ben och fötter. Rekommenderas även vid venös insufficiens. Gelen lindrar värk och svullnad orsakad av dålig cirkulation och ansamling
av slagg- och giftämnen. Formulan gör att ben och fötter känns omedelbart lättare och mer vitala tack vare mentol, fräken och hästkastanj som dessutom har en stärkande effekt. Eterisk olja från mynta, citron och enbär stärker kärlstrukturen samt verkar sammandragande och svalkande.

Fördelar

  • En unik kombination av mycket effektiva ämnen som förstärker venerna och samtidigt tonar och lindrar svullna och värkande ben.
  • Denna exklusiva formel har en stabiliserande effekt som förbättrar blodcirkulationen och ökar veners elasticitet.
  • Omedelbar lättnad i kombination med en känsla av välbefinnande och fräschhet; den lämnar huden mjuk och elastisk.

Tips: kan även användas som kylande omslag vi skador, vrickningar eller överansträngda leder.

Pris: 244 Kr. Inkl moms


Lagerstatus: Lågt saldo
Artikelnr: 447
Volym 250 ml
Huvudingredienser Användning

Huvudingredienser:
Mentol. I form av eterisk olja. Mentol lugnar irritationer och har en kylande, uppfriskande och stimulerande effekt.

Peppermint: uppfriskande och stimulerande. Utmärkt för ben och trötta fötter, lämnar dem utvilade och avslappnade. Innehåller salicylater som har utmärkt antibakteriella egenskaper, som är användbara även i fall av akne eller fet hud och Vitamin A som stärker huden.

Citron. Citron eterisk olja erhålls från skal och är rik på flavonoider som minskar kapillär permeabilitet.

Enbär. Sammandragande och renande. Den har utmärkta anti-ödem egenskaper och kombineras med andra eteriska oljor och växtextrakt för att behandla celluliter och åderbrock. Oljan är idealisk för människor som står eller sitter mycket för att stimulera musklerna och lindrar värk.

Geranium. Användbar vid eksem, brännskador, ansikts-neuralgi, celluliter, ödem, stress och trötthet; det har antiseptisk, ärr-uppmjukande, sammandragande, temeratur reglerande, insektsmedel, vävnadsreglerande egenskaper men även med en avkopplande doft.

Hästkastanj. Den primära ämnet i extraktet är escin, som har avsvällande, sammandragande och kärlsammandragande egenskaper. Den aktiverar perifera cirkulationen. Ger huden en ljusare ton, skyddande och dämpar rodnad. Hästkastanj hjälper bäst vid utvärtes användning vid behandling av celluliter, vid behandling venerna - såsom åderbråck, ödem, kramper och tunga ben.

Equisetum, Åkerfräken. Rik på flavonoider och saponiner som finns i åkerfräken bidrar till en ökad dränering i vävnaden, medan det höga innehållet (5-8%) av kisel (mineral involverat i bildningen av bindväv som hjälper fixera kalcium i skelettet) förstärker bindväven.

Hamamelis Viriginiana, Trollhassel. Bladen från denna buske från Nordamerika används ofta för att behandla alla cirkulationsrubbningar. Trollhassel utför en dubbel verkan på cirkulationen: har en ven stärkande effekt, tack vare tanniner och vitamin P (flavonoider). Vitamin P ökar kapillärernas styrka och som därmed gör att permeabilitet minskar med en anti-inflammatorisk avsvällande verkan. Extraktet skyddar aktivt väggarna i blodkärlen och är särskilt lämplig när det gäller kapillär-bräcklighet.

Grapefrukt. Det lindrar trötthet och är speciellt användbar vid värkande muskler; det har också dränerande egenskaper eftersom det stimulerar lymfatiska cirkulationen. Ofta använd i hudvård för att behandla celluliter och vätskeansamlingar.

Centella asiatica, Guto Kola. Detta är förmodligen en av de mest kända medicinalväxter som används vid venösa problem; används också för att behandla celluliter och för att återställa hudens ton och elasticitet. Det förbättrar styrkan och elasticiteten i venösa väggarna och påskyndar reparationen av sår och skador; av dessa skäl det används den ofta vid behandling av åderbråck och förebyggande av komplikationer (bensår, sår, etc).