Finns inte så många i lager.
Du har lagt till en vara i kundvagnen!
Logga in
Coriander mask - Portionspåsar ekologisk hudvård

Coriander mask - Portionspåsar


Med lugnande effekt och intensiv återfuktning.

Mask med aktivt lugnande och avslappnande effekt. Minskar hudrodnader och irritationer. Förnyar huden, med en något sammandragande och vitaliserande verkan. Lindrar och återfuktar stram hud. Lugnande vid irritationer orsakade av stress och dålig kost. Aktiverar hudens försvarsmekanismer genom att reglera hudens mikrocirkulationen.

Pris: 619 Kr. Inkl moms


Lagerstatus: Lågt saldo
Artikelnr: 354
Volym 15 x 10 ml
Huvudingredienser Inci Användning

Huvudingredienser

Substans, framställt utifrån från ett ris kli-extrakt, extremt lungnande, mjukgörande, återfuktande och skyddande av huden.

Jojobaolja är ett «flytande vax» (97% av estrar: omättade fettsyror och omättade alkoholer) som inte är fet, det används inom hudvård, som karitèsmör, för dess innehåll av oförtvålbara substanser (ca 50%). Lätt olja med en hög penetrationsförmåga och är en balanseriande olja. Perfekt för fet, aknehud, torr såsom uttorkad hud, samtidigt lugnande, antiinflammatorisk och används för att lindra olika hudproblem såsom psoriasis, eksem, fjällning. Oljan är unmärkt för hud som blivit allergisk och inte kan tolerera kosmetika, och en bra basolja för eteriska oljor. Ayurveda anser att det är en balanseringsolja för alla tre Dosha (Vata, Pitta, Kapha).

Extraktet från bladen utav vinrankor är rikt på polyfenoler, vitaminer, sockerarter, mineralsalter, fibrer och fruktsyror: en riktig källa till antioxidanter och närande ämnen. Lämnar huden mjukare med en ljusare ton, reparerar skador orsakade av fria radikaler, den främsta orsaken till hudens åldrande.

Koriander bidrar till att göra huden mer ljus, elastisk, enligt ayurveda dämpar den Pitta´s eld. Det skyddar huden mot irritationer, rodnader, tendeser till inflammation, klåda och utslag.

Brassica Campestris (åkerkål steroler): fytosteroler stabiliserar den epidermala hydro-lipidiska manteln, vilket ger en effektiv lugnande verkan även vid klåda.

Arnica blomextrakt har antiseptiska, adstringerande, antimikrobiella, antiinflammatoriska, avgiftande egenskaper. Traditionellt används för att behandla couperose, anses också utmärkt mot akne. Perfekt för att behandla rodnader och trött hud.

Ringblomma har anmärkningsvärt lugnande egenskaper som innehåller rikligt med flavonoider och slem-innehåll. Dess immunostimulerande förmåga härrör ifrån dess polysackarider. Förekomsten av karotener skyddar mot skador orsakade av för mycket solande. Extraktet har en dämpande effekt på känslig och inflammerad hud, samtidigt som det stimulerar återepitelisering, accelererar hudförnyelsen och främjar aktiviteten hos fibroblaster i dermis, vilket främjar kollagensyntesen.

Kamomill lindrar lätta rodnader, har lugnande och lengörande egenskaper. Stimulerar mikrocirkulationen, aktiviteten hos fibroblasterna som främjar syntesen av kollagen, elastiska fibrer och hyaluronsyra, vilket gynnar reparation av dermis och epidermis.

Palmarosa essential oil is a wonderful remedy for skin problems such as acne thanks to its natural antiseptic components but it is also excellent against old cicatrices due to acne and fragile capillaries.

Rosen geranium med sin söta blomdoft lugnar och slappnar av kropp och själ. Ger huden en ökad spänst och är adstringerande, är en antioxidant. Används särskilt på mogen hud och förebygger uppkomsten av fläckar och rynkor.

Myrra en mystisk eterisk olja kännetecknad för sin starkt lugnande och avsvällande effekt, är uppfriskande, anti-inflammatoriska och regenererande effekter. Användbar för vissa typer av mykoser.

Patchouli har en mild antiinflammatorisk, regenererande, uppfriskande och balanserande effekt. Effektiv mot torr hud och rynkor, eftersom oljan extraherad från patchouli blommor, kan balansera både torr och fet hud.