ekologisk hudvård, kroppsvård, make-up baserad på ayurveda
ekologisk hudvård, kroppsvård, make-up baserad på ayurveda

Tisama, örtdrycker, kosttillskott, herbal drinks

AROMATERAPI

Rena essensen från ÖRTER och blommor – koncentrerad energi från naturen.

ETERISKA OLJOR

Ett 70-tal extremt rena och utomordentligt effektiva eteriska oljor

Hemligheten
INGA syntetiska komponenter eller parfymer; INGA mineraloljor; INTE blandade med andra oljor, fetter eller alkohol; INTE bearbetade, peroxiderade eller avterpeniserade. Framställning under lågtrycksångdestillation garanterar att våra eteriska oljor är 100% aktiva.

RESULTAT

Våra eteriska oljor.

- Enskilda singel oljor
- Blandade synergi oljor

Applicerade på huden stödjer de kroppen på många sätt; återställer vävnadernas vitalitet; aktiverar och balanserar mikrocirkulationen; balanserar aktiviteten hos talgkörtlar och därmed produktionen av talg; eliminerar toxiner från cellerna. Antiseptiska, bakteriedödande och svampdödande egenskaper stödjer kroppen att förebygga och förhindra många hudproblem. De utövar också en positiv inverkan på sinne, humör, känslor och balansen mellan olika organs fysiska, psykologiska och känslomässiga aspekter

Länk till webbshop Laveda eller mer produktinformation på engelska  

FLORALVATTEN

Blom- och floralvatten: mycket mild aromaterapi!
Floralvatten utvinns från plantorna genom ångdestillering. Blomvatten innehåller en mängd olika vattenlösliga extrakt (vitaminer, växtslem) och en liten del eteriska oljor från växten; detta ger blomvatten dess unika egenskaper. De kan användas i skönhetsbehandlingar, ansiktsbehandlingar, kalla och varma örtomslag, och som uppfriskande spray; allt för att skapa en känsla av välbefinnande för barn, vuxna och gravida kvinnor.

Länk till webbshop Laveda eller mer produktinformation om floralvatten på engelska  

AROMATOLOGY BAD & DUSCH

Aromaterapi bad - mer terapeutiska bad för en balanserande och kroppsunderstödjande bad

Lakshmi bad - Aromatology bad är vattendispergerbara lösningar av vegetabiliska extrakt, kraftfulla synergieffekter av eteriska oljor och hudvänliga oljor som erbjuder ett fantastiskt nytt sätt att uppleva att de harmoniserande effekterna av aromaterapi, gör huden mjuk närd. Passar bra även för barn.

Länk till webbshop Laveda eller mer produktinformation om bad&dusch produkterna på engelska  

MASSAGEOLJOR och VEGETABILISKA OLJOR

Massageoljor och Basoljor att blanda med eteriska oljor

Ayurveda rekommenderar daglig självmassage med vegetabiliska oljor för att stimulera återhämtningen, vitaliteten och ungdomligheten i din kropp. Lakshmi har en serie Ayurvediska massageoljor, blandande vegetabiliska oljor och eteriska oljor. Men också sigle basoljor som sesamolja, jojoba, hampa mm.
Du finner också en serie chakra oljor.

Hemligheten:

kallpressade ekologiska vegetabiliska jungfruoljor, utan tillsatser eller konserveringsmedel. Dessa villkor garanterar högkvalitativa vegetabiliska oljor, rika på essentiella fettsyror och vitaminer som gör att du kan dra full nytta av oljornas alla skyddande egenskaper mot uttorkning, negativ miljöpåverkan och åldrande.

Länk till webbshop Laveda med alla oljor. 

HUR FUNGERAR AROMATERAPI

Aromaterapi är en mycket behaglig terapi, utan biverkningar och effektiv. Aromaoljor kan användas invärtes i mycket små mängder, enligt terapeuts föreskrift eller som smakförstärkare i mat. Vanligast och kanske mer effektivt är att använda dem utvärtes: genom massage, parfym bad mm. De eteriska oljorna har förmågan att tränga igenom huden och absorberas av blodomloppet. Sedan transporteras de runt i kroppen och samlas i de organ där de gör störst nytta för att sedan upplösas.

OLIKA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Aromalampa Droppa 5-10 droppar i lite ljummet vatten, och dofterna sprider sig snart i rummet.

Elektrisk aromaspridare En fantastisk uppfinning som inte behöver någon tillsyn. Dessutom rekommenderas på många håll att oljorna inte bör upphettas, vilket blir fallet i en doftlampa. Ingen Brandrisk!

Luftfuktare Har du problem med att luften blir torr, speciellt på vintern, så rekommenderas en Luftfuktare, kolla med leverantören om de tål eteriska oljor innan du köper den.

Inhalering/ångbad För rengöring av huden, vård av andningsvägar, lindring av förkylningar, snuva och som upppiggande. Användning:
1. Ta 2-3 droppar t.ex. 108-olja på en näsduk som du håller för näsan och inhalera flera gånger om dagen. För stressreducering, droppa 5 droppar Anti- Stress/Harmony på näsduken.
2. Ta 2 liter hett vatten i bunke, lägg en handduk över huvudet och täck för ögonen, Droppa i 2-4 droppar olja för Inhalering med mun och näsa, i minst 5 minuter.

Hudvård Ta en droppe olja i handen med din dagkräm/lotion och massera in.

Bad I varmt bad öppnas porerna i huden och oljorna tränger snabbt in i huden. De lättflyktiga oljorna avdunstar, och stärker automatiskt dina andningsorgan. Oljorna måste blandas med en emulgator för att inte irritera huden, som t.ex. sesamolja, tvål, grädde, mjölk, skumbad, schampo etc. Droppa 4-8 dr av din E.O. i Lakshmis flytande tvål, skumbad el. dylikt, så att oljorna blandar sig i vattnet. Tänk på detta speciellt med små barn! Händer och fötter Häll i varmt vatten i en vid skål, tillsätt 5-15 droppar av en aromaolja (blandad med flytande LAKSHMI-tvål), doppa i händerna och under-armarna, eller fötterna till anklarna.

Sittbad Sitt 10-15 minuter i ett badkar med varmt vatten upp till höfterna, tillsätt 5-10 droppar (blandat med flytande LAKSHMI-tvål) av en eterisk olja i flytande tvål eller olja.

Bastu - Sauna Rengörande och stärkande för huden! Blanda 2-5 droppar eterisk olja, t.ex. Anti-Stress, i en skopa vatten och häll över de varma stenarna. OBS, häll aldrig oljorna direkt på stenarna - eftersom oljan kan börja brinna.

Hårvård För mjäll tillsätt några droppar 108, Anti-Stress, Strengthener eller Stimulating till ett LAKSHMI schampo. För livlöst hår - späd 2 tsk Rosmarinvatten (floralvatten) i 1 liter vatten och drick under dagen. Duscha ditt hår med några droppar Rosmarinvatten efter dusch, eller massera direkt i hårbotten.

Munhygien Ta 2 droppar av 108, Stimulating eller Winter Prevention i varmt vatten, gurgla 1-2 gånger om dagen efter tandborstningen.

Kompress En kompress med eteriska oljor kan lindra smärtor, vrickningar och svullnader. Du kan också behandla vårtor och liktorn. Använd varmt vatten för muskelsmärtor och kallt vatten vid vrickningar och huvudvärk. Till en halv liter vatten ta 4-6 droppar eteriskolja, dränk en kompress, vrid ur och lägg på det skadade området. Ligg stilla och njut.

Parfym Blanda t.ex. 20-30 droppar Sensuell Jasmin i 10 ml Neutral Massage oil och du har en mycket förförisk parfym. Spray Fyll i 2,5 dl vatten i en sprayflaska tillsätt 10 droppar av din eteriska olja, skaka väl och spraya i rökiga/illaluktande rum eller på blomblad mm.

Invärtes Dessa oljor kommer från många vanliga örter och växter, och används som smakämnen inom livsmedelsindustrin. De vanliga oljor, som känns till från den egen kryddhylla, kan man mycket väl använda i matlagning, som aptitretare, eller som smaksättare i kakor, drinkar eller liknande. OBS! 1-2 droppar räcker för att smaksätta en hel kaka eller rätt. Eterisk olja kan också användas terapeutiskt invärtes - följ angivna råd noga!

Behandlingar
Eteriska oljor används terapeutiskt i Ayurvediska ansikts- och kroppsbehandlingar för hälsa och välbefinnande.